TRIBU-talents: The Hairbender Community is een creatief initiatief van TRIBU-TE NL magazine en Daan Kneppers. Met de middag verbinden zij jonge kappers en creatieve mensen met elkaar en maken connectie met Masters uit Nederland. Het is een bruisende middag vol inspiratie. Minimaal drie keer per jaar wordt deze middag georganiseerd waar je jezelf mag presenteren, waar talent (zelfs in de meest kleine vorm) gevierd wordt en waar Social Media real life wordt.

Dit keer verzorgden Daan Kneppers (editorial stylist/kapper), Jasper Abels (fotograaf) en Martin Wentzel (Haarkunstenaar) drie presentaties en gaf ieder een breakdown over de ‘WHY’ achter hun werk en het werk dat zij deze middag tentoongesteld hadden.

Daan Kneppers had tot in de late uurtjes gewerkt aan diverse haarkunstwerken op dollheads die door de studio hingen. Naast zijn werk als kapper en editorial stylist is Daan kunstenaar.

Jasper Abels had zijn eigen gallery met geweldige fotografie en collagekunst. Jasper is momenteel woonachtig en werkzaam in Parijs en wordt gezien als de Nederlandse Andy Warhol. Hij nam hij de Hairbenders mee in een boeiend verhaal over zijn werk.

Haarkunstenaar Martin Wentzel is haarstylist en founder van de eerste echte Hairschool in Nederland. Martin werkt dagelijks aan ‘haar-processen’ en ontwikkeld zijn eigen haartools. In 2019 zal hij een TRIBU-TE Masterclass verzorgen. Tijdens deze middag gaf hij een kijkje in zijn werk en wat hij tijdens deze Masterclass zal behandelen.

De jonge Hairbenders Bikkel Jacobs en Noah Barbiers deelden hun verhaal en wegen die zijn hebben afgelegd en nog steeds afleggen om kapper te worden. De verhalen spraken zeer tot de verbeelding van de aanwezigen. Corina Alkemade (founder Young Bloods) sprak over de opleiding en keek trots toe hoe haar pupillen als pro’s hun verhaal deden.

Natuurlijk werd de lancering van een nieuwe editie van TRIBU-TE NL magazine gevierd. En dit keer werd de eerste editie uitgereikt aan Renate van Laerhoven (founder Heads Academy en Barberschool). TRIBU-TE NL magazine en de twee opleidingen zijn een bijzonder samenwerking aangegaan en dat mocht zeker gevierd worden.

Op de heerlijke tunes van Roos konden de Hairbenders genieten van HAIR, ART, MUSIC en elkaar!

Highlight your talent

De volgende editie van de TRIBU-Talents: The Hairbender Community zal plaatsvinden begin februari in de inspirerende studio VAQH in Amsterdam. Geen editie van deze gathering is hetzelfde! Dit keer zullen jonge kappers en creatieven in korte sessies hun talent delen.

Veel gestelde vraag is: voor wie is TRIBU-talents: The Hairbender Community? Voor jonge kappers en creatieven – en met jong bedoelen wij in leeftijd en geest. Verwacht geen champagne, een fotowall en een rode loper!

Wij hebben wijn, bier, chips en pizza….en heel veel liefde, respect en inspiratie.

Ben jij een TRIBU-TE lezer en wil jij jouw talent laten zien tijdens de volgende editie?

Schrijf een mail en beschrijf jouw talent: danielle@kil-sant.nl

Wat verstaan wij onder talent?

Ben jij trots dat jij een geweldige pony kan knippen en wil jij dit live laten zien? Heb jij een mooi verhaal waarmee jij jouw collega’s kan inspireren? Heb jij inmiddels jouw eigen collectie gemaakt en wil je deze showen (alleen of met team)? Heb jij een techniek die je wilt delen?

Alles mag! Zolang jij jouw collega’s weet te raken, geven wij je een podium!!

Volg de TRIBU-talents: The Hairbender Community op Facebook!

Save the date voor de eerstvolgende TRIBU-talents: The Hairbender Community:

ZONDAG 17 FEBRUARI 2019