Type and press Enter.

Below 30 & successful: EUGENE ROMEIN

TRIBU-TE NL volgt jonge talenten en hoe zij zich bewegen binnen de huidige kappersbranche. Onze vraag aan hen: Wat is succes tegenwoordig? 

Hoe zien zij zichzelf over twee of misschien wel vijf jaar? Hebben ze een plan of volgen zij organisch hun weg? Dit keer hebben wij weer vier interessante jonge talenten gevonden die zichzelf voorstellen. Online trappen wij af met…

EUGENE ROMEIN (28 jaar, People Behind the Mirror):

‘Ik ben altijd iemand geweest die met zijn handen wilde werken. Daarnaast deed ik veel creatieve activiteiten als dans, toneel en muziek. Door mijn moeder ben ik het kappersvak ingerold. Zij is ook kapster en zei op een gegeven moment dat ik iets creatiefs moest gaan doen. Na de kappersopleiding heb ik B Academy gevolgd en heb bij meerdere salons gewerkt, maar bij Bert (red. Bert de Zeeuw eigenaar salon People Behind the Mirror) heb ik echt mijn plek gevonden.

Omdat ik graag mijn visie op het kappersvak wilde verbreden, heb ik gekozen om zoveel mogelijk uit dit vak te halen. Vandaar dat ik voor mezelf een hele mooie combinatie heb gevonden tussen salonwerk, sessionwerk en educatie. Bert geeft mij hierin ook de ruimte en spoort dit zeker aan. Op die manier ben ik ook terecht gekomen REDKEN. Ik ben REDKEN-artist en geef educatie over hoe je op een creatieve manier de nieuwste trends kunt vertalen met de producten van REDKEN.

Inspiratie haal ik uit mensen en natuurlijk uit mijn collega’s, maar ook van het internet. Social Media als Instagram is belangrijk. Als ik naar internationale haarartiesten kijk, vind ik het werk van Guido Palau super interessant en nationaal bijvoorbeeld Marriët Gakes. Als ik moet kiezen tussen verschillende vakdisciplines hebben ‘kleur’ en ‘styling’ mijn voorkeur.

Ik geloof zeker dat je als kapper moet specialiseren. Hoe meer jij je verdiept in een discipline, hoe beter je wordt. En natuurlijk hoe zekerder je wordt in de uitvoering. Die passie zie je terug in je werk.

Definitie van succes

Mijn definitie van succes is dat ik iedere dag doe waar ik gelukkig van word. Dat klinkt heel simpel, maar is zeker weleens anders geweest. Je groeit met je behoeftes mee en die veranderen. Dus als je mij zou vragen hoe dat is over twee jaar, is dat lastig te bepalen. Ik hoop dat ik over twee jaar nog steeds doe waar ik nu mee bezig ben. Natuurlijk heb ik ‘stoute’ dromen. Het lijkt mij geweldig om te werken achter de schermen van een supergave show. Bijvoorbeeld in Parijs voor Chanel. Ik weet dat het heel hard werken is en dat de call times om 04:00 zijn, maar dat is toch wel een hele grote droom. Voor nu ben ik heel blij met wat ik doe, waarvoor ik sta en wie ik ben. Dat is toch zeker ook een mooie verwoording van succesvol zijn!’

Instagram: @eugeneromein, @peoplebehindthemirror, @redken

Leave a Reply